Workshop reeks
Verdiepende reeks Vrouwenkracht
Minder angst en meer vertrouwen op je lichaam en gevoel. Dit leer je in de verdiepende reeks Vrouwenkracht.
Let op: Op dit moment staat er geen reeks gepland.
Je bent veel met anderen bezig: hoe kun je ze helpen/verzorgen, hoe kun je ze het beste naar hun zin maken en wat vinden ze eigenlijk van jou? De drukte in je hoofd is groot en er ontstaat angst. Je hebt het gevoel dat je geleefd wordt waardoor je (meer) behoefte hebt aan controle en overzicht. Ondertussen heb je het contact en gevoel met je lichaam verloren en dat uit zich in lichamelijke ongemakken.
Tijd om te gaan staan voor wat jij belangrijk vindt!
Tijdens deze workshop begeleid ik je hierin: ik leer je welke ruimte je in mag nemen, hoe je regie over je leven neemt en wie jij in essentie bent. Via het dansen kom je in het hier en nu. Je voelt daardoor wat voor jou belangrijk is. Dit breng je zelf tot uiting in je dagelijkse leven, het is de start van jóuw gewenste verandering. Zo kom je in je kracht te staan en draag je dit naar buiten uit.
Danservaring is niet nodig, want we werken met vrije dans: je bedenkt zelf de bewegingen zoals je lichaam je die ingeeft.
Deze reeks is voor jou als:
* Je veel piekert
* Je angst ervaart
* Je over je grenzen heen gaat
* Je het moeilijk vindt om nee te zeggen
* Je je druk maakt over wat anderen van je denken
* Je je overweldigt voelt door allerlei verplichtingen
* Je het gevoel hebt dat je stilstaat, maar niet weet hoe je in beweging moet komen
* Je merkt dat het tijd is voor verandering
Wat brengt het je
– 5 maanden werken aan je persoonlijke ontwikkeling
– Inzichten in wat jou belemmert om naar je lichaam en gevoel te luisteren
– Handvatten en inzichten over de behandelde thema’s ‘waar sta je nu’ en ‘waar wil je naar toe’
– Verbinding met jezelf en andere vrouwen
De workshopreeks bestaat uit:
– 4 danscoachworkshops van ieder 3 uur
– 1 individuele danscoachsessie van 1,5 uur met een zelf ingebracht thema
– De BodyDanceScan
– Werkboek Vrouwenkracht
– Op verzoek contact via mail, telefoon of Skype
– Koffie, thee en fruit
Workshop 1: Lichaam, mag ik deze dans van u
We richten ons eerst op de basis. Hoe kom je tot dans, wat ervaar je en hoe beweegt jouw lichaam zich. Daarnaast onderzoek je wat jouw persoonlijke ritme is, leer je te luisteren naar wat je tegenkomt en hoe je dit vertaalt naar het dagelijkse leven.
Workshop 2: In een hoekje dansen of de hele zaal door
In deze workshop werken we aan de basis van ons zijn, namelijk welke ruimte neem je in? Het is belangrijk om te weten wat jouw basis is en waar je op terug kan vallen. Is deze groot of juist veilig en klein? Als je dit weet ervaar je meer zelfvertrouwen en bepaal je je grenzen.
Workshop 3: Regie over jouw dansend leven
We gaan aan de slag met autonomie. Je ervaart in hoeverre jij autonomie over je leven neemt of wat daar voor nodig is. Autonomie is van essentieel belang als je sturing aan je leven wilt geven en wilt doen wat jij belangrijk vindt.
Workshop 4: De dans van jouw authentieke ik
In de laatste workshop gaan we op zoek naar hoe jij danst als je je authentieke ik aan het woord laat. Wie ben jij als je alles loslaat? Je laat je pure ik zien.




Als praten niet helpt
‘De holistisch verpleegkundige’ is er voor de professional uit de zorgsector. Heb jij al vaker geprobeerd je patronen te veranderen, maar merk je dat je er met praten alleen niet komt? Loop je steeds weer tegen dezelfde dingen aan?
Ik werk vanuit een holistische visie, wat maakt dat je jouw thema's op meerdere lagen kan gaan onderzoeken.Namelijk op lichamelijk, geestelijk en zielsniveau.
Alle antwoorden zitten in jou. Jij weet wat goed voor je is en welke weg je in moet slaan. Mijn coaching leert je naar deze boodschappen te luisteren.
Dit doe ik vanuit rust, gevoel en betrokkenheid. Mijn heldere blik helpt jou tot inzichten te komen.
Interesse in mijn coaching? Neem gerust contact met me op.
Zelfzorgcirkel voor professionals uit de zorgsector
Meer dan 80% van het zorgpersoneel geeft aan (na de coronacrisis) overbelast te zijn. Van de nieuwe medwerkers die in de zorg zijn begonnen is 43% na twee jaar alweer weg. Zonde!
In de opleiding tot arts, verpleegkundige, verzorgende of anders, leer je precies hoe je voor anderen moeten zorgen. Maar het vak zelfzorg staat in geen één opleiding op het rooster. Je leert niet hoe je ’s avonds je patiënten los kan laten. En hoe je ’s ochtends naar werk kan fietsen zonder een to do lijstjes in je hoofd te maken.
Gemiste kans als je het mij vraagt. Met deze gedachtegang kwam de zelfzorgcirkel tot stand. In de cirkel kom je 3 uur lang samen in een relaxte omgeving om te ontspannen en te delen met gelijkgestemden.