Team Coaching

Team Coaching

Samen met je team volg je deze workshop. Het is een mooie gelegenheid om kennis te maken met danscoaching.

Voorbeelden van thema’s voor teamcoaching:

  • Grenzen erkennen
  • De professional in balans
  • Kleine bewegingen, groots gebaar
  • Leiden en volgen
  • Werken vanuit verbinding

We bekijken samen vooraf bij welk thema jullie behoefte ligt en wat er in de workshops aan bod komt. Een korte omschrijving vinden jullie alvast hieronder. Staat je thema er niet bij? In overleg is veel mogelijk.

Grenzen erkennen

Danscoaching in teamverband is gericht op jullie praktijk. Daardoor biedt het al direct handvaten voor op de werkvloer bijvoorbeeld. We zijn vaak gehaast en met honderd dingen tegelijk bezig. We vergeten te voelen waar onze eigen grenzen liggen en wat er gebeurt met onze eigen ruimte in contact met de ander. Door het afbakenen van je eigen ruimte en deze en die van de ander via dans te onderzoeken, kom je tot nieuwe inzichten.

De professional in balans

In deze workshop ga je op onderzoek uit: wanneer je in balans bent, wanneer je uit balans bent en wat heb je nodig om weer in balans te komen en te blijven.

Kleine bewegingen, groots gebaar

Een training voor personeel in de gezondheidszorg om hen te laten voelen wat kleine bewegingen met je doen als er nog maar weinig líjkt te gebeuren.

Leiden en volgen

Een training die de hiërarchie en verstandhoudingen in het team blootlegt. Wie leidt en wie volgt? En wat gebeurt er als dit wordt omgedraaid? Is het gevoel dat er in het team geen sturing is of dat er juist te veel sturing van één kant komt? Ervaar eens hoe het is om geleid te worden en om te volgen en welke effecten dit op jou én op jullie groepsdynamiek heeft.

Werken vanuit verbinding

Een perfecte workshop voor teams die al vaker buiten hun comfortzone durfden te gaan, maar nu nog meer de verdieping  willen opzoeken. Jullie willen meer klanten aan je binden en ze een hogere tevredenheid laten ervaren. Dit kan alleen als jullie echt met hen in verbinding staan, als zij hebben ervaren dat jullie oprecht alle aandacht voor hen hadden. Om die verbinding met een ander te kunnen leggen, moeten jullie eerst in verbinding staan met jezelf. In deze training leer je dan ook:

– hoe het is om in verbinding te zijn;

– wat het doet als jullie geen verbinding hebben en

– wat jullie helpt om deze verbinding aan te gaan en vast te houden.

Voor alle workshops van teamcoaching geldt:

Duur: 3 uur

Aantal personen: 8-15

Kosten: € 499,- excl. btw (voor het hele team)

Locatie, tijd & data: in overleg

Als praten niet helpt

‘De holistisch verpleegkundige’ is er voor de professional uit de zorgsector. Heb jij al vaker geprobeerd je patronen te veranderen, maar merk je dat je er met praten alleen niet komt? Loop je steeds weer tegen dezelfde dingen aan?

Ik werk vanuit een holistische visie, wat maakt dat je jouw thema's op meerdere lagen kan gaan onderzoeken.Namelijk op lichamelijk, geestelijk en zielsniveau.

Alle antwoorden zitten in jou. Jij weet wat goed voor je is en welke weg je in moet slaan. Mijn coaching leert je naar deze boodschappen te luisteren.

Dit doe ik vanuit rust, gevoel en betrokkenheid. Mijn heldere blik helpt jou tot inzichten te komen.

Interesse in mijn coaching? Neem gerust contact met me op.

Zelfzorgcirkel voor professionals uit de zorgsector

Meer dan 80% van het zorgpersoneel geeft aan (na de coronacrisis) overbelast te zijn. Van de nieuwe medwerkers die in de zorg zijn begonnen is 43% na twee jaar alweer weg. Zonde!

In de opleiding tot arts, verpleegkundige, verzorgende of anders, leer je precies hoe je voor anderen moeten zorgen. Maar het vak zelfzorg staat in geen één opleiding op het rooster. Je leert niet hoe je ’s avonds je patiënten los kan laten. En hoe je ’s ochtends naar werk kan fietsen zonder een to do lijstjes in je hoofd te maken.

Gemiste kans als je het mij vraagt. Met deze gedachtegang kwam de zelfzorgcirkel tot stand. In de cirkel kom je 3 uur lang samen in een relaxte omgeving om te ontspannen en te delen met gelijkgestemden.