De holistisch verpleegkundige verscheen regelmatig in de media. 

Tessa, 31 jaar, administratief medewerkster, moeder van 1

Vandaag voor het eerst de Bodydancescan mogen ervaren onder leiding van Mariëlle. Waar ik bij ‘normale’ bodyscan- of Mindfulness oefeningen onvoldoende in contact kan komen met mijn lijf lukte dit al dansend maar al te goed. Deze laagdrempelige manier van bewegen maakte dat ik sinds lange tijd uit mijn hoofd kon komen. Heel veel dank voor deze fijne ervaring en ik ga zeker vaker meedoen!

Marieke 35, integraal holistisch masseur, moeder van 2 kinderen

‘Ik ben onder de indruk van Marielle’s professionaliteit en kunde, die in combinatie met haar openheid en toegankelijkheid zorgt voor de veiligheid die ik nodig had om in beweging te komen en kanten van mezelf te tonen en onderzoeken waarmee ik niet bekend ben. Marielle gaf me de ruimte en liet me ervaren. Ze koppelde op een fijne, objectieve manier terug wat ze zag en nodigde me uit gericht verder te onderzoeken. Hierdoor kon ik verschillende delen van mezelf goed doorvoelen en verkennen. Ik leerde over de verstoorde balans tussen sterk, gecontroleerd en mannelijk vs los, vrij en vrouwelijk. In een laatste dans vonden beide kanten elkaar en ontstond een nieuwe, passende balans. Een waardevolle ervaring, die door de beweging is opgeslagen in mijn lijf en daarmee onvergetelijk is’.

Roosmarijn 26, holistisch filmmaakster, yogadocente

Ik heb een groepssessie bij Mariëlle mogen bijwonen. Al filmend was ik aanwezig (dank nogmaals aan de dansers voor hun openheid!) en heb ik de puurheid van deze workshop mogen vastleggen. Ook al deed ik niet fysiek mee, de energie tijdens de workshop voelde heel zuiver, zacht, open, kwetsbaar. De deelnemers wisten zich over te geven en in zichzelf te duiken. Dit was enorm sterk voelbaar. Mariëlle bood een veilige ruimte waarin de dansers konden openen en stukjes van zichzelf konden ontdekken. Dankbaar dat ik dit vanaf de zijlijn heb mogen ervaren. Ik gun iedereen de ervaring van het naar binnen keren op deze manier, onder begeleiding van dit prachtmens

Artikel uit het Haarlems Weekblad van 19-3-2019

‘Je kunt wel benzine in de auto gooien, maar als jij geen gas geeft dan rijdt hij ook niet.’

Als praten niet helpt

‘De holistisch verpleegkundige’ is er voor de professional uit de zorgsector. Heb jij al vaker geprobeerd je patronen te veranderen, maar merk je dat je er met praten alleen niet komt? Loop je steeds weer tegen dezelfde dingen aan?

Ik werk vanuit een holistische visie, wat maakt dat je jouw thema's op meerdere lagen kan gaan onderzoeken.Namelijk op lichamelijk, geestelijk en zielsniveau.

Alle antwoorden zitten in jou. Jij weet wat goed voor je is en welke weg je in moet slaan. Mijn coaching leert je naar deze boodschappen te luisteren.

Dit doe ik vanuit rust, gevoel en betrokkenheid. Mijn heldere blik helpt jou tot inzichten te komen.

Interesse in mijn coaching? Neem gerust contact met me op.

Zelfzorgcirkel voor professionals uit de zorgsector

Meer dan 80% van het zorgpersoneel geeft aan (na de coronacrisis) overbelast te zijn. Van de nieuwe medwerkers die in de zorg zijn begonnen is 43% na twee jaar alweer weg. Zonde!

In de opleiding tot arts, verpleegkundige, verzorgende of anders, leer je precies hoe je voor anderen moeten zorgen. Maar het vak zelfzorg staat in geen één opleiding op het rooster. Je leert niet hoe je ’s avonds je patiënten los kan laten. En hoe je ’s ochtends naar werk kan fietsen zonder een to do lijstjes in je hoofd te maken.

Gemiste kans als je het mij vraagt. Met deze gedachtegang kwam de zelfzorgcirkel tot stand. In de cirkel kom je 3 uur lang samen in een relaxte omgeving om te ontspannen en te delen met gelijkgestemden.