Wat is danscoaching?

Danscoaching is een holistische vorm van coachen: uitgangspunt is dat jouw lichaam en geest met elkaar zijn verbonden. Danscoaching is een middel waarmee je met vrije dans op onderzoek uitgaat, je komt letterlijk in beweging.

Danservaring is niet nodig. Het zijn pure bewegingen die jouw lichaam je op dat moment ingeeft. Het kan je helpen bij het beter leren herkennen van je grenzen, het krijgen van meer zelfvertrouwen en het beter luisteren naar je lichaam.

Kijk hier voor hoe een workshop in zijn werk gaat. Of luister dit radiointerview.

Waarom kiezen voor danscoaching?

Als je danst kom je in verbinding met je lichaam en alles wat daar binnenin beweegt. Je laat zo je lichaam voor je spreken. Dat zorgt voor meer helderheid en duidelijkheid rondom de vragen die op dat moment voor jou spelen. Je kiest je eigen manier van dansen. De energie die je in je hebt, kan dan vrij door je lichaam stromen en via dans breng je dit naar buiten. Zo leer je beter te vertrouwen op je lichaam en je gevoel.

 

Voor wie is danscoaching?

  • Het is voor iedereen vanaf 18 jaar die meer verbinding met zijn lichaam zoekt en meer vanuit zijn gevoel wil leven.
  • Voor als je de vragen die je voor jezelf hebt, eens op een andere manier wilt onderzoeken. Of als je behoefte hebt aan meer verdieping voor je vragen en thema’s die voor je spelen of verdieping over jezelf en blokkades die je ervaart.

 

Danscoaching kan zowel individueel als in groepsverband. Zo kun je deelnemen aan een van de workshops met open inschrijving (een groepssessie) of je vraagt een 1 op 1 danscoaching aan. Bij deze laatste vorm ga je aan het werk met datgene wat je zelf in beweging wilt zetten. Ook kun je een danscoachworkshop aanvragen voor je team met een zelf ingebracht thema.

 

Waar vindt de danscoaching plaats?

In een door mij gehuurde ruimte in Haarlem. In overleg is een andere locatie ook mogelijk, zelfs (bij goed weer) op een mooie locatie buiten in de natuur.

 

‘Durf te luisteren’